Mijn hobbies

Naast mijn werk doe ik veel aan sport. In mijn jeugd deed ik vooral aan turnen en ponyrijden. In mijn studententijd ben ik gaan voetballen en zeilen. Later ook tennissen. Tegenwoordig doe ik veel aan fitness en  hardlopen.

Daarnaast ben ik actief als Padi IDC Stafinstructeur en EFR instructeur en geef les bij duikschool Qdiving in Amersfoort. Sindskort ben ik tevens lid van GUE (Global Underwater Explorers) en behaalde m’n Fundamentals Rec Rating bij deze organisatie in 2018: een nieuwe manier van duiken die mij zeer aanspreekt, met nieuwe mogelijkheden om mij verder in te bekwamen.

Wellicht ook maar niet alleen als hobby te beschouwen is mijn gedrevenheid voor duurzaamheid, zowel in de betekenis van energie-neutraal wonen als levensloopbestendig wonen. Ons huis is nul-op-de-meter gemaakt, gasloos, all electric, en voorzien van allerlei sensoren, meetapparatuur en ICT vanuit de gedachte dat ons huis voor ons gaat zorgen, ons en onze behoeften leert kennen, en daar zo goed als mogelijk in voorziet.

Mijn favoriete muziek, boeken, etc

Muziek: van oorsprong (harmonium-/kerk-)orgelspeler, houd van blues en country, speel zelf nu keyboard.

Boeken: James Michener was mijn lievelingsschrijver vroeger, en ook Maarten ’t Hart, Sprakeloos van Tom Lanoye vond ik erg mooi, evenals de Vliegeraar van Khaled Hosseini en Het Huis van de Moskee van Kader Abdolah.

Recent las ik De Gekooide Recherche van Michiel Princen, Op De Tram van Jorie Horsthuis, Gloed van Sandor Marai, Gij Nu en Let Op Mijn Woorden van Griet op de Beeck, Barkskin van Annie Prouls, Sapiens en Homo Deus van Yuval Noah Harari en De Nachtstemmer van Maarten ’t Hart.

Actief geweest als vrijwilliger: bestuurslid studentenvereniging SSR-Wageningen, lid van de introductiecommissie SSR-Wageningen, lid van commissie van de studievereniging De Veetelers, jurylid Nationaal dames turnen C lijn, bestuurslid gymnastiekvereniging Zetten, voorzitter technische commissie gymnastiekvereniging Zetten, voorzitter personeelsvereniging agentschappen Antonie van Leeuwenhoekterrein Bilthoven (RIVM, NVI, MNP), in Rotary verband actief geweest (lid, secretaris), medeoprichter en voorzitter Sciencecafé Zeist. Momenteel ben ik voorzitter van De Duikvereniging, die gelieerd is aan Duikschool Qdiving te Amersfoort.